HOME GASTENBOEK DONATEURS CONTACT

 

Verkoop Schilderijen

 
Motivatie om te helpen:

Sumchog die erg klein was toen zij in Nederland aankwam, zij was maar 98 cm en misschien al wel 7, 8 jaar oud, zei tegen Marie-Louise met haar eerste paar woordjes Engels: “Als ik later groot ben, ga ik mijn land helpen en scholen en ziekenhuizen bouwen voor de kinderen daar”.

Sumchog was zelf namelijk zwaar gewond door een ernstige verbranding aan haar hoofdje, een ongeluk en een vergiftiging, waarna ze door haar ouders bij een kinderhuis van ROPKA in Kathmandu (Bouddhanath) achtergelaten werd, omdat deze haar niet de nodige zorg konden bieden. Sumchog is zo dankbaar voor alle mogelijkheden, die zij in Nederland zelf wel heeft mogen ontvangen, zoals plastische chirurgie en speciale scholen, dat zij graag haar droom om andere kinderen in Nepal te helpen wil laten uitkomen.
Sumchog komt uit een gebied dat eigenlijk nog in het stenen tijdperk leeft. Er is geen enkele “moderne” voorziening en het ligt zeer afgelegen. Het was tot 20 jaar geleden een beschermd natuurreservaat, waar het sneeuwluipaard en de blauwe schapen nog voorkomen. Aan de noordkant heeft China de grens voor handelsverkeer gesloten. De laatste 10 jaar werd het door de Maoisten bijna ontoegankelijk, wat ook zeer nadelige gevolgen had voor de voedselvoorziening. De documentairefilm “Caravan” of “Himalaya” van Eric Valli, die enige jaren geleden een oscar-nominatie kreeg, is in haar dorp gefilmd met als spelers bijna haar hele familie. Wie deze film en de barre omstandigheden, waaronder ze in Dolpo nog leven, gezien heeft, kan zich een voorstelling maken dat Sumchog als kind al hard moest werken en slechts een handje steentjes als speelgoed had. Toen ze haar Nederlandse moeder In Nepal zag schrijven op papier, deed ze dit meteen na en begon uit haarzelf te tekenen. Ze was daarna nooit meer te stoppen en tekende op alles wat ze zag. Toen ze wat groter werd, ging ze samen met haar moeder schilderen en nu maakt ze doeken, die soms groter zijn dan haarzelf, die zij ten bate van haar stichting verkoopt.

Na het ROC afdeling fotografie studeert zij nu af aan de HBO-ARTEZ in Enschede afdeling Sculpture(mixed media).
 

Verkochte schilderijen

Dit schilderij is verkocht aan Prof. Delbert Michel, Michigan, USA

Kunstenaar Delbert Michel.

Toen de Amerikaanse kunstenaar Delbert Michel in 1999 voor het eerst een grote solo-expositie in Galerie en Skulpturenpark Groeneveld in Almelo had,maakte Sumchog voor hem een waterverfschilderij op papier. Hij vond dat toen al heel bizonder. In 2006 exposeerde hij opnieuw bij de galerie van Sumchogs moeder en zag een groot schilderij van 130 bij 110 cm in felle expressionistische kleuren met de titel: “Don’t be afraid”. Hij was verbaasd dat dit van Sumchog was. Hij zei dat de meeste van zijn studenten van de academie in Michigan, waar hij jarenlang professor was, niet zo goed waren als zij.Hij besloot om dit werk voor 1.000 euro aan te kopen voor de Sally and Delbert Michel Art Collection, een museale kunstverzameling. De baten komen geheel ten goede aan Sumchogs Stichting, die daarmee en met de vele andere giften die zij reeds mocht ontvangen, kan zorgen dat de dorpsschool blijft bestaan.Dit schilderij is aangekocht door DURA VERMEER, Hengelo.Dit schilderij is verkocht aan filmmaker Stefan Kuhle uit Israel.

Stefan Kuhle, Filmmaker uit Israel zegt: ‘’Dit is een geweldige kunstwerk. Ik wil iedereen aan moedigen om een schilderij van Sumchog te kopen. Vooral de gedachte erachter, want het is ook nog eens voor het goede doel. En echt Sumchog, ik wil je aan moedigen, om verder te gaan met het schilderen !’’ Stefan Kuhle: this is a great work of art. I encourage evrybody to buy paintings from Sumchog, specialy for the good cause that is behind it. And I really want to encourage you, Sumchog, to go on painting!
 
 

Stg. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en
culturele uitingen, medische en leutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen
in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en culturele uitingen, medische en mileutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting.
 

Uw donaties zijn van harte welkom, op bankrekening nummer: IBAN NL 27 RABO 0117 3200 99 t.n.v. Stg. Sumchog Kersbergen Foundation.
Voor donateurs vanuit het buitenland: BIC RABONL2U, Rabobank NW Twente
De Stg. Sumchog Kersbergen Foundation heeft sinds 01-01-2013 een ANBI status.

 
© 2015. Alle rechten voorbehouden.